Cancelarul german Angela Merkel a declarat, joi, ca la summitul Uniunii Europene de sambata se va discuta posibilitatea adoptarii de noi sanctiuni impotriva Rusiei, in lumina informatiilor privind sporirea numarului de trupe ruse pe teritoriul Ucrainei si avansul separatistilor pro-rusi, transmite Reuters.

"Primim informatii cu privire la o prezenta sporita a militarilor rusi, noi lupte si un nou avans al separatistilor in zone care pana acum erau foarte linistite", a declarat Merkel intr-o conferinta de presa, dupa discutii avute cu liderii din Balcani.

"Am aratat in mod clar in luna martie a acestui an ca, daca vor fi noi escaladari, mai multe sanctiuni vor trebui discutate. Deci chestiunea va fi pe agenda la summit si va trebui sa ne intrebam cum reactionam", a spus ea.

Washingtonul, pregatit sa impuna noi sanctiuni contra Moscovei

Statele Unite s-au declarat pregatite, joi, sa impuna noi sanctiuni impotriva Rusiei, acuzata de interventie militara directa si de "agresiune" asupra Ucrainei, transmite AFP.

"Avem instrumente si sanctiuni pe care putem cu siguranta alege sa le punem in aplicare", a declarat purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat american, Jennifer Psaki, afirmand de asemenea ca Washingtonul "n-a exclus nicio optiune" privind un eventual ajutor militar american adus Kievului.

"Asistam, nu doar in ultimele zile, ci cu siguranta de saptamani sau luni, la un exemplu de crestere a agresiunii Rusiei in Ucraina", a denuntat Psaki in cursul unei conferinte de presa.