Sapte tari, in afara de Statele Unite, s-au angajat sa furnizeze arme fortelor kurde in lupta contra Statului Islamic (SI) in nordul Irakului, a anuntat marti secretarul american pentru Aparare, Chuck Hagel, potrivit Mediafax.

"In plus fata de sprijinul Statelor Unite si Guvernului irakian, sapte tari - Albania, Canada, Croatia, Danemarca, Italia, Franta si Marea Britanie - s-au angajat sa furnizeze fortelor kurde arme si echipament de care au nevoie in mod urgent", a declarat Hagel, citat intr-un comunicat.

"Acest efort international, care s-a facut in colaborare cu Guvernul irakian la Bagdad, va aduce fortelor kurde o sustinere majora in lupta lor contra amenintarii teroriste", a adaugat el, subliniind ca mai multe tari s-ar putea adauga listei "in urmatoarele zile".

In plus fata de livrarile de arme, Statele Unite sustin fortele kurde bombardand zilnic, de doua saptamani, pozitii ale Statului Islamic in nordul Irakului.

Astfel, fortele aeriene americane au efectuat peste o suta de atacuri impotriva jihadistilor ultraradicali care au preluat controlul asupra unor regiuni intregi din Irak si Siria.