Politia din Marea Britanie incearca sa stabileasca circumstantele mortii lui Cameron Lancaster, un tanar in varsta de 18 ani care a murit inecat. Decesul tanarului, care a murit inecat, ar putea fi legat de campania Ice Bucket Challenge, el inlocuind insa galeata cu apa cu gheata cu inotatul in apa rece. Tragedia s-a produs duminica in apropierea orasului Inverkeithing din regiunea Fife, unde tanarul se dusese cu prietenii la mare, anunta The Guardian.

Baiatul in varsta de 18 ani a sarit de la o inaltime mare in apa rece a marii, insa nu a mai iesit la suprafata si a fost gasit mort de echipele de salvare dupa cateva ore de cautari.

Campania Ice Bucket Challenge, in cadrul careia oamenii isi toarna galeti cu apa rece in cap, a pornit de la cateva vedete, iar in ultimele zile a luat amploare si in Romania. Campania a luat avant in urma cu o luna si jumatate in Statele Unite si are ca scop strangerea de fonduri din donatii pentru bolnavii de scleroza laterala amiotrofica si cercetarea pentru gasirea unui tratament impotriva bolii. Afectiunea, care docamdata nu poate fi vindecata, duce la pierderea progresiva a anumitor celule nervoase ale creierului si maduvei spinarii, adica neuronii motorii care comanda muschii, ce fac posibila miscarea.