Presedintii Rusiei si Ucrainei, Vladimir Putin si Petro Porosenko, ar putea avea o intrevedere, marti, in capitala belarusa Minsk, relateaza Itar-Tass, citat de Mediafax. Liderii celor doua tari ar putea discuta despre solutionarea conflictului ucrainean, probleme umanitare si relatii bilaterale, a declarat purtatorul de cuvant al presedintiei ruse, Dmitri Peskov. Vladimir Putin si Petro Porosenko se vor deplasa pe 26 august la Minsk, pentru un summit regional, la care vor participa si lideri ai statelor Uniunii Europene. La reuniune vor fi prezenti si Catherine Ashton, Inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, comisarul UE al Energiei, Gunther Oettinger, si comisarul UE al Comertului, Karel De Gucht.

Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a declarat, joi, ca va discuta "despre pace" cu omologul sau rus, Vladimir Putin, caruia ii va cere sa retraga "combatantii" rebeli din estul Ucrainei.

La randul sau, Kremlinul nu exclude o intalnire separata intre Putin si Porosenko la Minsk, a declarat purtatorul de cuvant al presedintiei ruse, Dmitri Peskov.