Israelul si-a afirmat duminica intentia de a continua cat timp va fi necesar razboiul impotriva miscarii palestiniene Hamas si a bombardat in continuare Fasia Gaza, in pofida noului apel lansat de egipteni privind o incetare a focului, scrie AFP.

"Protective edge" (Limita protectoare), operatiunea lansata la 8 iulie de Israel, "va continua pana cand isi va atinge obiectivul (...), iar acest lucru poate dura", a declarat duminica premierul israelian Benjamin Netanyahu.

In ziua in care o mare parte a atentiei publice a fost acaparata de inmormantarea primului copil israelian ucis in razboi, Netanyahu nici nu a mentionat despre apelul lansat in urma cu o zi de Egipt, marea tara araba vecina cu Israelul si Fasia Gaza, privind o incetare a focului.

Daniel Tregerman, un baietel in varsta de 4 ani, a fost ucis vineri de un obuz tras asupra unui kibbutz israelian situat in apropiere Fasia Gaza.

Armata israeliana si-a mentinut duminica bombardamentele intense asupra enclavei palestiniene. Cel putin 13 persoane au fost ucise in urma acestor raiduri, intre care un copil de un an si jumatate si un adolescent de 17 ani, dar si o mama cu cei patru copii ai sai.

"Le cer tuturor locuitorilor din Gaza sa paraseasca imediat locurile din care Hamas isi desfasoara activitatile teroriste impotriva noastra, toate aceste locuri reprezinta tinte pentru noi", a transmis premierul israelian.

"Hamas este pe cale sa plateasca si va continua sa plateasca scump pentru crimele sale", a mai afirmat Netanyahu, referindu-se la moartea lui Daniel Tregerman.

Copilul ucis este a patra victima civila israeliana de la debutul conflictului dintre armata israeliana si miscarea Hamas, pe 8 iulie. De asemea, 64 de soldati israelieni si-au pierdut viata.

De cealalta parte, in tabara palestiniana, s-au inregistrat peste 2.100 de morti de la inceputul ofensivei, majoritatea civili, si peste 10.000 de raniti. Printre morti figureaza cel putin 480 de copii palestinieni cu varste cuprinse intre 10 zile si 17 ani, potrivit Unicef.