Rusia a ridicat interdictia impusa importurilor de produse lactate provenind de la doua firme din Serbia, au anuntat autoritatile sambata, intr-o aparenta tentativa de atragere a candidatului la aderarea europeana in miscarea de sfidare a Occidentului practicata de Moscova, scrie Reuters.

La inceputul lunii, Rusia a impus un embargo de un an importurilor de carne, peste, lactate, fructe si legume din SUA, UE, Canada, Australia, Norvegia, ca replica la sanctiunile Occidentului privind rolul Rusiei in criza din Ucraina.

Moscova cauta noi furnizori si a solicitat mai multor tari, precum Brazilia, sa creasca exporturile de alimente catre Rusia.

Autoritatea veterinara si sanitara Rosselkhoznadzor a anuntat sambata ca a inclus doua firme sarbesti pe lista companiilor carora li se permite sa exporte produse lactate in Rusia si uniunii vamale cu Belarus si Kazahstan.

Cele doua firme fusesera interzise din motive nespecificate, la o data nespecificata.

"De ce acum? Poate sarvii vor sa foloseasca situatia curante si sa patrunda pe piata ruseasca cat mai mult", a declarat pentru Reuters un purtator de cuvant al serviciului alimentar rus.