Companiile de transport aerian din Rusia solicita sprijin financiar urgent din partea guvernului, pe fondul cresterii pretului la kerosen, potrivit agentiei federale de transport aerian Rosaviatsiya, citata de agentia oficiala de presa ITAR Tass.

Rosaviatsiya afirma ca a primit deja propuneri in acest sens din partea celor mai importanti transportatori aerieni in acest sens.

Agentia de transport aerian afirma ca se confrunta cu cresteri fara fundament ale preturilor la kerosen intr-o serie de aeroporturi din Rusia.

Astfel, in perioada iunie - august 2014 pretul pe tona de kerosen a crescut cu 6-7% in 30 de aeroporturi din tara.

Kerosenul s-a scumpit si pe aeroporturile din zona fluviului Volga, in sudul Rusiei si in Siberia. Rosaviatsiya apreciaza ca "politici nefudamentate ale furnizorilor de combustibil submineaza activitatea normala a transportatorilor aerieni, deja supusi sanctiunilor occidentale".

Ministerul Finantelor a propus joi introducerea pe lista produselor accizabile a unei serii de derivati precum benzen, paraxilena si kerosen.

Industria aviatica a avertizat ca acest lucru va majora si mai mult costul combustibilului si se va reflecta in scumpirea biletelor.