Niciun progres legat de incetarea focului sau de reglementarea politica a crizei din Ucraina nu a fost obtinut in urma reuniunii cvadripartite care a avut loc duminica la Berlin, a declarat luni ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, citat de AFP.

"Nu putem inca vorbi de rezultate pozitive ceea ce priveste incetarea focului si reglarea politica" in Ucraina, a spus Lavrov, la Berlin, in fata ziaristilor.

"Am confirmat pozitia noastra potrivit careia o incetare a focului (...) trebuie sa fie neconditionata", a adaugat acesta.

"Colegii nostri ucraineni continua din nefericire sa puna conditii, care sunt destul de vagi, precum cea privind asigurarea impenetrabilitatii granitei", a mentionat ministrul rus.

"Nu avem nimic impotriva (dorintei Kievului de a puna in practica) un control de traversare a frontierei cel mai eficient posibil. Tot ceea ce depinde de noi, vom face", a sustinut el, apreciind ca Ucraina ar putea la randul ei sa contribuie la acest lucru "mai eficient".

Serghei Lavrov a precizat ca in discutii s-a evocat si o eventuala dotare cu drone a observatorilor misiunii Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), amplasata pe o regiune a granitei ruso-ucrainene.

Este vorba de furnizarea "catre misiunea OSCE de aeronave fara pilot pentru a controla granita pe partea ucraineana, din spatiul aerian ucrainean. Sustinem aceasta abordare", a declarat Lavrov.

Ministrii de Externe ai Rusiei si Ucrainei, Serghei Lavrov si Pavlo Klimkin, s-au intalnit duminica la Berlin, la reuniunea interministeriala participand si reprezentantii Frantei si Germaniei, Laurent Fabius si Frank-Walter Steinmeier. Intalnirea de la Berlin a decurs "dificil", insa "au fost inregistrate progrese", a declarat seful diplomatiei germane, potrivit AFP.

Reuniunea dintre Steinmeier, Pavlo Klimkin, Serghei Lavrov si Laurent Fabius, a inceput la ora 16:30 GMT (19:30, ora Romaniei), si a avut ca scop sa "incerce sa faca posibile avansari catre un armistitiu", a adaugat ministrul german, precizand ca "nu exista o garantie" a succesului acestui demers