Treizeci si cinci de persoane originare de pe subcontinentul indian, inclusiv copii, dar si un barbat mort, au fost descoperite intr-un container, la bordul unui vapor care a sosit in portul Tilbury, in estul Angliei, din Belgia, au anuntat sambata oficiali britanici.

Un purtator de cuvant al serviciilor de ambulanta din estul Angliei a declarat ca 35 de persoane, ci nu 31 cum a anuntat initial politia - aparent imigranti clandestini - au fost gasite, precizand ca 34 au supravietuit, dar erau afectate de dezhidratare si hipotermie, scrie AFP, citat de Mediafax.

"Dupa ingrijiri initiale furnizate de catre ambulantieri, toti pacientii au fost transportati la spitale din imprejurimi. Sapte au fost dusi la Southend Hospital, noua la Spitalul Whitechapel de la Londra, iar 18 la spitalul de la Basildon", a precizat el.

O purtatoare de cuvant a spitalului de la Basildon, in estul Angliei, a anuntat ca institutia ofera ingrijiri unui numar de sapte copii.

"Treizeci si una de persoane, adulti si copii, de ambele sexe, au fost gasite in interiorul" unui container , la bordul unui vapor care venea de la Zeebruges, in Belgia, a declarat anterior un purtator de cuvant al politiei din Essex.

"Din nefericire un barbat a murit, iar ceilalti au probleme de sanatate importante", a adaugat el.

Politia a anuntat ca personalul portului a fost alertat de "tipete si lovituri" si ca o "ancheta pentru omucidere" a fost deschisa in legatura cu persoana decedata.

"Tot ceea ce stim pentru moment este ca noi credem ca vin de pe subcontinentul indian", dar ancheta abia a inceput, a declarat Trevor Rowe, seful politiei din Essex.

Potrivit lui Rowe, la bordul navei se aflau 50 de containere, iar cautarile continuau pentru a stabili daca se aflau si alte persoane in ele.

Politia a fost apelata dupa gasirea acestui grup de persoane intr-un container de la bordul Norstream, o nava apartinand companiei P&O, care a fost descarcata sambata dimineata.

Autoritatile britanice colaboreaza cu cele belgiene in cadrul anchetei.