O proprietate a cantaretului britanic Cliff Richard a fost perchezitionata joi la Sunningdale (in vestul Londrei) de catre politie, in cadrul unei anchete asupra agresiunii sexuale a unui minor datand din anii 80, au anuntat politia si presa britanica, preluate de AFP.

"Politia din South Yorkshire a intrat intr-o proprietate din Sunningdale, in Berkshire, iar anchetatorii perchezitioneaza in prezent proprietatea", a declarat un purtator de cuvant al politiei. Presa, printre care si BBC, au identificat proprietatea ca fiind a lui Cliff Richard.

"Un mandat de perchezitie a fost emis dupa ce politia a primit o plangere asupra un fapte de natura sexuala datand din anii 1980 si implicand un baiat care nu avea 16 ani la acea vreme", a precizat politia.

"Nimeni nu a fost arestat iar proprietarul locului nu a fost prezent", a adaugat politia.

Fostul star, in varsta de 73 de ani, a vandut aproape 250 de milioane de discuri in intreaga lume si a fost innobilat in 1995 de regina Elisabeta a II-a.

Cliff Richard a dezmintit joi, intr-un comunicat, ca ar fi vinovat de agresiuni sexuale asupra unui minor.

"De mai multe luni sunt la curent cu acuzatii privind comportament necorespunzator in trecut, care circula pe internet", a precizat acesta, intr-un comunicat.

"Aceste acuzatii sunt complet false", adauga el.

"Pana in prezent, am ales sa nu reactionez la aceste false acuzatii" pentru a nu le oferi importanta, a adaugat el, "dar politia s-a deplasat fara preaviz in apartamentul meu din Berkshire".

"Nu sunt in prezent in Marea Britanie dar este limpede ca voi colabora cu politia daca doreste sa discute cu mine", a precizat el.

Potrivit presei, cantaretul este in vacanta in Portugalia.