Actorul si cantaretul american Steven Seagal a sustinut sambata un concert in Crimeea, pe o scena decorata cu drapelele separatistilor pro-rusi din Ucraina, scrie AFP.

Seagal si formatia sa de blues au sustinut un concert sambata seara, cu ocazia unei reuniuni de motociclisti in orasul Sevastopol, port unde isi are sediul Flota rusa din Marea Neagra si anexat de Rusia in martie.

Drapelul autoproclamatei "Republici din Donetsk", principalul bastion al separatistilor pro-rusi in Ucraina, era arborat intr-un colt al scenei.

Potrivit agentiei ruse de presa RIA Novosti, actorul a afirmat ca a venit in Crimeea deoarece muzica uneste oamenii.

Cu toate acestea, Steve Seagal a fost exclus de la un festival de blues din Estonia, in aceasta vara, din cauza sustinerii pe care a manifestat-o pentru anexarea Crimeei de catre Rusia.

Intr-un interviu acordat in martie unui ziar rusesc, Seagal afirmase ca este de inteles vointa presedintelui Vladimir Putin de a proteja rusii care traiesc in Crimeea.

Actorul american si Vladimir Putin, care cultiva o imagine de om forte, sunt prieteni de mult timp si se intalnesc regulat, declara Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al presedintelui rus, anul trecut, cu ocazia unei vizite a lui Seagal la Moscova pentru a promova artele martiale.

Seagal, 7 dan in aikido, l-a descris pe Putin, centura neagra in judo, ca un prieten pe care si l-ar fi dorit frate.