O fetita palestiniana in varsta de opt ani a fost ucis si alte 30 de persoane au fost ranite, intr-un atac al Israelului asupra Fasiei Gaza, dupa intrarea in vigoare a armistitiului de sapte ore, informeaza serviciile de urgenta, potrivit AFP.

Serviciile de urgenta palestiniene acuza aviatia israeliana ca a bombardat o casa dintr-o tabara de refugiati din Chati.

Armata israeliana a anuntat ca examineaza faptele.

Potrivit martorilor, la cateva minute dupa ora locala 10.00, deci dupa intrarea in vigoare a armistitiului israelian, un aparat "F-16 a tras asupra caselor. Nu exista armistitiu. Cum ar putea fi armistitiu? Sunt mincinosi, nu isi respecta angajamentele", a subliniat Ayman Mahmoud, un localnic.

Tinerii din cartier si serviciile de urgenta au mers imediat la locul atacului si au format un lant uman pentru a inlatura molozul si a cauta eventuali supravietuitori.

Dupa o jumatate de ora, cadavrul unei fetite a fost scos de sub daramaturi.

"Ei spun ca se ascund combatanti aici, dar nu suntem decat civili", a afirmat, indignat, un alt localnic.

Armata israeliana a recunoscut duminica seara faptul ca a lansat un tir asupra unei tinte in apropierea unei scoli de la Rafah, unde cel putin zece palestinieni fusesera ucisi intr-un atac efectuat mai devreme in cursul zileide duminica. Washingtonul s-a declarat "consternat" de noul bombardament. In urma acestui incident, Israelul a anuntat, in timpul noptii, un armistitiu umanitar de 7 ore in Gaza, in intervalul 10.00 - 17.00 (ora locala, ora Romaniei).