Ministrul german al Economiei a confirmat luni ca a oprit un contract de 100 milioane de dolari cu Rusia, contract ce prevede livrarea de simulatoare de lupta, anunta Reuters. Prin aceasta decizie, Germaniei depaseste sanctiunile anuntate de UE saptamina trecuta, sanctiuni ce se aplica doar contractelor viitoare, nu celor existente.

Sigmar Gabriel, ministrul social - democrat al Economiei, a blocat afacerea aprobata de fostul guvern, a confirmat Ministerul Economiei. "Confirm ca, in lumina sanctiunilor UE, a fost revocat permisul de export pentru un centru de training pentru lupta", a declarat un purtator de cuvint al institutiei.

Contractul prevedea livrarea catre armata rusa a unui centru de antrenament dotat cu simulatoare de lupta, centru furnizat de compania germana Rheinmetall.

Ziarul german Sueddeutsche a dezvaluit ca centrul de antrenament urma sa fie construit anul acesta in orasul rus Mulino (regiunea Volga) si era gandit pentru a oferit training pentru 30.000 de soldati rusi anual.