Armata israeliana a recunoscut duminica seara faptul ca a lansat un tir asupra unei tinte in apropierea unei scoli de la Rafah, unde cel putin zece palestinieni fusesera ucisi intr-un atac efectuat mai devreme in cursul zileide duminica. Washingtonul s-a declarat "consternat" de noul bombardament. In urma acestui incident, Israelul a anuntat, in timpul noptii, un armistitiu umanitar de 7 ore in Gaza, in intervalul 7:00 GMT - 14:00 GMT, potrivit AFP.

"Armata israeliana a luat la tinta trei teroristi din cadrul Jihadului Islamic urcati pe o motocicleta in apropierea unei scoli UNRWA de la Rafah. Fortele de aparare ale Israelului examineaza consecintele acestui atac", a anuntat armata israeliana intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

Cel putin zece persoane au fost ucise duminica dimineata in urma unui bombardament care a vizat o scoala ONU ce adapostea aproximativ 3.000 de refugiati, potrivit serviciilor de salvare.

Este a treia ora in zece zile cand o scoala ONU este lovita in Fasia Gaza. Aproximativ 30 de palestinieni au fost ucisi deja in atacuri asupra unor scoli ONU la Beit Hanoun la 24 iulie si la Jabaliya (nord) la 31 iulie, generand critici la nivel international si condamnarea ONU.

Washingtonul s-a declarat "consternat" de noul bombardament asupra unei scoli ONU in Fasia Gaza, in care cel putin zece persoane au fost ucise duminica, indemnand Israelul "sa faca mai mult" pentru a evita victimele civile, a anuntat purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat, citata de AFP.

"Statele Unite sunt consternate de bombardamentul dezonorant asupra unei scoli a UNRWA (Agentia ONU pentru ajutorarea refugiatilor palestinieni) de la Rafah", a declarat Jennifer Psaki intr-un comunicat.

"Subliniem inca o data ca Israelul trebuie sa faca mai mult pentru a-si respecta propriile standarde si evita victimele civile", a continuat ea.

"Coordonatele scolii, precum si cele ale tuturor instalatiilor ONU in Gaza, au fost comunicate in repetate randuri fortelor israeliene de aparare", a precizat Psaki.

"Instalatiile ONU, si in special adaposturile pentru civili, trebuie sa fie protejate si nu trebuie sa serveasca drept baza pentru lansarea unor atacuri", a adaugat ea,

Purtatoarea de cuvant a diplomatiei americane a cerut o ancheta rapida si completa asupra acestui incident si a facut apel catre cele doua parti aflate in conflict sa protejeze populatia civila si sa respecte legislatia internationala in domeniul umanitar.