Cel putin 296 de copii palestinieni si adolescenti au fost ucisi in Fasia Gaza de la inceputul ofensivei israeliene impotriva miscarii palestiniene Hamas, pe 8 iulie, a anuntat sambata UNICEF, potrivit AFP.

Khan Yunis: O fata sta langa ramasitele casei familiei sale, distrusa in bombardamentele israeline (20 iulie)Foto: UNICEF/NYHQ2014-1003/El Baba

"Copiii reprezinta 30% din victimele civile", estimeaza organizatia umanitara. Bilantul facut public de UNICEF a fost realizat luand in calcul decesele pe care agentia care apartine de ONU le-a putut verifica pana in prezent, iar numarul victimelor risca sa creasca.

"Numarul de victime printre care si copii ucisi in ultimele 48 de ore poate creste dupa un numar de verificari in curs de efectuare", a declarat UNICEF, care precizeaza ca aceste cifre sunt provizorii si refacute "in masura a ceea ce este posibil in situatia actuala".

Cu toate acestea, "intre 8 iulie si 2 august, au fost semnalate decesele a cel putin 296 de copii palestinieni" in urma bombardamentelor si focurilor de arma israeliene. Dintre acestia, 187 erau baieti si 109 erau fete, si cel putin 203 dintre ei aveau mai putin de 12 ani.

Peste 1.600 de palestinieni, majoritatea civili, au fost ucisi de la debutul operatiunii "Limita de protectie".

Tinta a criticilor comunitatii internationale, Israel arunca responsabilitatea pentru aceste decese asupra Hamas, acuzand miscarea palestiniana ca folosete populatia pe post de "scut uman".