Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat joi ca armata israeliana va continua “cu sau fara armistitiu” sa distruga tunelurile folosite de Hamas in Gaza pentru a lansa atacuri asupra teritoriului israelian, potrivit AFP.

“Suntem determinati sa realizam aceasta misiune cu sau fara armistitiu. Nu vom accepta nicio propunere care sa nu permita armatei israeliene sa faca aceasta treaba”, a declarat Netanyahu jurnalistilor, in deschiderea consiliului de ministri la Tel-Aviv.

“Tsahal (acronimul pentru armata in ebraica - n.r.) va continua sa actioneze cu toata forta pana cand soldatii vor neutraliza tunelurile teroriste care pot servi la uciderea civililor israelieni in timpul atacurilor multiple asupra teritoriului nostru”, a avertizat premierul.

Netanyahu a subliniat faptul ca armata nu poate sa “garanteze 100% succesul” in localizarea tunelurilor, “chiar daca soldatii nostri au inregistrat succese impresionate”.

Potrivit premierului israelian, distrugerea tunelurilor nu este decat “o prima etapa in vederea demilitarizarii Fasiei Gaza”.

Cel putin 12 membri ai commandourilor palestiniene care au participat la trei misiuni de infilitrare in teritoriul israelian, prin tuneluri, au fost ucisi de la inceputul ostilitatilor intre Israel si Hamas, pe 8 iulie. Alti 7 soldati au fost ucisi pe teritoriul israelian, potrivit armatei.