Organizatia americana de ajutor Peace Corps a anuntat miercuri ca isi retrage voluntarii din Liberia, Sierra Leone si Guineea din cauza epidemiei virusului Ebola ce se raspandeste in aceste tari din Africa de Vest, potrivit Agerpres.

Agentia americana precizeaza intr-un comunicat ca aceasta masura este "provizorie" si va hotari "ulterior cand se vor putea intoarce voluntarii" in aceste trei tari, unde lucreaza in total 340 de voluntari.

Doi dintre ei au fost in contact cu o persoana ce a murit din cauza virusului Ebola, a precizat pentru AFP un purtator de cuvant al Peace Corps, fara sa spuna despre ce tara din Africa de Vest este vorba. "Acesti voluntari nu au simptome si in prezent sunt la izolare si sub observatie", a asigurat purtatorul de cuvant.

Printre altele, diplomatia americana a confirmat miercuri "moartea unui american in Nigeria dupa ce a contractat virusul in Liberia". Decesul acestui barbat de 40 de ani ￯ avand de asemenea cetatenia liberiana ￯ a fost anuntat saptamana trecuta.

"Cel putin alti doi cetateni americani au fost contaminati", a adaugat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Marie Harf. Printre ei se numara medicul Kent Brantly, care a contractat virusul Ebola in Liberia unde trata pacienti loviti de aceasta boala.

Ingrijorarea fata de epidemia de Ebola ce se raspandeste in Africa de Vest a inceput sa se extinda in restul lumii. Autoritatile britanice declarandu-se miercuri alarmate de aceasta "amenintare", in timp ce Hong Kong a anuntat masuri posibile de carantina.

Organizatia Medici fara Frontiere a avertizat ca virusul, care a ucis peste 670 de persoane in vestul Africii de la inceputul anului, este "in afara controlului" si ca exista un "risc real sa se vada noi tari afectate".