Cel putin o suta de palestinieni au fost ucisi miercuri in cadrul ofensivei israeliene in Fasia Gaza, aducand bilantul celor 23 de zile de conflict la 1.330 de morti si peste 7.300 de raniti, potrivit serviciilor palestiniene de salvare, citate de AFP.

In aceeasi zi, trei soldati israelieni au fost ucisi in Gaza, astfel incat, de la inceputul ofensivei, in 8 iulie, s-au inregistrat 56 de morti in randul armatei Israelului, cel mai grav bilant de la razboiul impotriva Hezbollahului libanez din 2006. Trei civili, doi israelieni si un thailandez, si-au pierdut viata in urma unor tiruri de rachete.

In randul celor o suta de palestinieni ucisi miercuri, 24 si-au pierdut viata in cadrul "armistitiului umanitar" anuntat de Israel intre orele 12,00 - 16,00 GMT (15,00 - 19,00, orele locale). Armata avertizase insa ca acest armistitiu nu se va aplica zonelor unde soldatii "sunt angajati in prezent in operatiuni".

Cel putin 17 persoane au fost ucise si 150 ranite in urma unei lovituri israeliene intr-o piata din Chajaya, localitate in estul orasului Gaza, ua anuntat serviciile palestiniene de salvare.

Tot in timpul armistitiului, sapte palestinieni au murit in urma unui raid israelian in apropiere de Khan Younes, in sud-estul Fasiei Gaza.

Loviturile israeliene ucisesera deja 76 de palestinieni miercuri, inaintea armistitiului.

16 palestinieni au murit in zori dupa caderea unor obuze de tanc pe doua sali de clasa ale unei scoli ONU, in tabara de refugiati din Jabaliya, unde erau refugiati locuitori, potrivit purtatorului de cuvant al serviciilor de urgenta Achraf al-Qodra.

La Touffah, o localitate la nord-est de orasul Gaza, sase palestinieni, printre care trei copii, au fost ucisi in urma unui raid al tancurilor israeliene.

La Khan Younes cel putin 13 palestinieni au pierit sub obuzele israeliene, potrivit lui Qodra. Trei alte persoane fusesera ucise anterior in aceasta localitate foarte afectata de bombardamente.

Potrivit cifrelor publicate marti la ora 12,00 GMT de Biroul pentru coordonare a afacerilor umanitare ale ONU, cel putin 827 de civili, dintre care 243 erau copii, au fost ucisi. Numarul ranitilor era de 6.233, dintre care 1.949 sunt copii.