Epidemia de febra hemoragica Ebola care a ucis pana acum cu 670 de persoane in Africa occidentala, a determinat o companie aeriana sa isi suspende zborurile spre Sierra Leone si Liberia. Federatia liberiana de fotbal si-a intrerupt activitatile, scrie AFP.

Epidemia s-a declansat la inceputul anului in Guineea si s-a extins in Liberia si Sierra Leone, trei tari vecine unde s-au inregistrat pana in 23 iulie peste 1.200 de cazuri, dintre care 672 mortale, potrivit celui mai recent bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Si Nigeria a anuntat saptamana trecuta primul caz de Ebola pe teritoriul sau: un liberian care calatorise cu avionul de la Monrovia la Lagos si care a murit pe 25 iulie.

Compania aeriana panafricana Asky a anuntat suspendarea curselor spre Liberia si Sierra Leone, in urma decesului liberianului, unul dintre pasagerii sai.

Potrivit purtatorului de cuvant al companiei, decizia a fost luata pe durata neprecizata. Organizatia Aviatiei Civile Internationale si OMS urmeaza sa se reuneasca de urgenta. Pentru a opri extinderea febrei hemoragice, boala contagioasa si deseori mortala, Federatia liberiana de fotbal a decis marti, suspendarea tuturor activitatilor fotbalistice si a celor conexe pe teritoriul tarii, a anuntat presedintele acesteia, Musa Bility.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sangele, lichidele biologice si tesuturile persoanelor sau animalelor infectate. Febra pe care o provoaca este insotita de hemoragii, varsaturi si diaree. Rata mortalitatii este intre 25% si 90% in randul oamenilor si nu exista niciun vaccin omologat impotriva bolii.