Cel putin 17 civili, intre care trei copii, au fost ucisi in ultimele 24 de ore in urma unor tiruri de artilerie la Horlivka, unul dintre bastioanele separatistilor pro-rusi, situat la circa 45 de kilometri nord de Donetsk, in estul Ucrainei, transmite AFP.

"17 locuitori din Horlivka au fost ucisi in cursul ultimelor 24 de ore, intre care trei copii. Alte 43 de persoane au fost ranite", a informat administratia din Donetsk intr-un comunicat.

Trei zile de doliu au fost decretate in oras, unde alti 13 civili, inclusiv doi copii, si-au pierdut viata duminica in urma unor tiruri cu lansatoare de rachete multiple de tip Grad.

Mai multe locuinte din centrul orasului, precum si cladiri administrative, au fost avariate, fiind lovite de obuze.

De asemenea, mai multe obuze au cazut peste cladirea spitalului municipal numarul 2 si au avariat in principal maternitatea.

ONU a denuntat utilizarea de armament greu in zonele locuite, atat de catre separatistii pro-rusi cat si de armata ucraineana, intr-un raport publicat luni care mentiona peste 1.100 de morti in confruntarile armate din estul tarii de la jumatatea lunii aprilie.