Premierul britanic David Cameron va anunta masuri mai aspre pentru imigrantii din Uniunea Europeana, intre acestea numarandu-se injumatatirea perioadei in care acestia pot solicita ajutoare sociale, potrivit unui articol semnat chiar de Cameron in The Telegraph.

Astfel, guvernul va introduce legi pentru ca imigrantii sa poata beneficia de ajutoare, in cazul in care nu sunt angajati, timp de numai trei luni, fata de sase luni cat este perioada in prezent.

Cameron afirma de asemenea ca va interzice ca circa 500.000 de locuri de munca in Marea Britanie sa mai fie anuntate in cadrul UE si ca vor fi introduse masuri mai dure pentru ca facultatile sa nu mai ofere vize unor studenti fictivi.

Guvernul va face schimbari sistemului de imigrare asa incat Marea Britanie sa fie pusa pe primul loc.

“Am schmbat regulile asa incat sa nu poate veni in aceasta tara oricine si sa se astepte la beneficii imediat; trebuie sa astepte cel putin trei luni.

Si anuntam astazi ca reducem timpul pentru care oamenii pot solicita beneficii. Inainte, europenii care cautau joburi puteau solicita alocatia sau ajutoarele pentru copii pentru maxim 6 luni. Le spun cititorilor ca vom reduce limita la trei luni”, scrie Cameron.

Publicatia britanica noteaza ca aceasta este o incercare a premierului conservator de a castiga de partea sa o parte din elecoratul care a plecat inspre partidul UKIP eurosceptic.