Doi palestinieni, intre care si un copil in varsta de 4 ani, au fost ucisi luni dimineata, in nordul Fasiei Gaza, de un tir tras de un tanc israelian, primele decese inregistrate in ziua sarbatorii musulmane Fitr, au anuntat serviciile de salvare, potrivit AFP.

Copilul a murit cand un obuz a cazut asupra unei case Jabaliya, o suburbie devastata de razboi din estul orasului Gaza, in timp ce un armistitiu neasteptat pare sa se fi instalat pe teritoriul palestinian, in pofida luptelor sporadice, a declarat purtatorul de cuvant al serviciilor de urgenta palestiniene Achraf al-Qodra.

Lupte intermitente au avut loc incepand de dimineata in acest sector din nordul enclavei palestiniene intre soldatii israelieni si combatantii ramurii armate al miscarii palestiniene, Brigazile Ezzedine al-Qassam. In acelasi sector, un palestinian a fost ucis intr-un tir de artilerie in care i-a fost distrusa casa.

Aceste doua noi decese ridica bilantul mortilor inregistrate de partea palestiniana de la inceputul ofensivei aeriene israeliene pe 8 iulie la 1.037. In jur de 6.200 de palestinieni au fost raniti, potrivit serviciilor de urgenta.De partea israeliana, 43 de soldati au fost ucisi de la debutul operatiunii terestre iar 3 civili, dintre care doi israelieni si un thailandez, au murit in atacuri cu rachete asupra Israelului.

Ora 17:51 Sapte copii palestinieni au fost ucisi luni intr-un bombardament asupra unei tabere de refugiati, au declarat surse medicale din orasul Gaza pentru AFP. Armata israeliana ii acuza pe "teroristii" din Gaza pentru decesul copiilor.

Bombardamentul israelian a lovit un grup de copii care se juca pe un teren de joaca din cadrul tabarei de refugiati Chatti, de pe plaja, a declarat pentru AFP un medic de la spitalul Chifa unde au fost aduse corpurile victimelor.

Ora 13:58 Obama ii cere lui Netanyahu instalarea unui armistitiu umanitar neconditionat in Gaza

Presedintele american Barack Obama a discutat duminica telefonic cu premierul israelian Benjamin Netanyahu subliniind necesitatea incheierii unui armistitiu umanitar neconditionatin Fasia Gaza, cat mai repede posibil, anunta Casa Alba, potrivit Reuters.

Presedintele american a facut apel la o incetare imediata a ostilitatilor in baza acordului de incetare a focului din 2012, adaugand ca "in cele din urma, orice solutie de durata la conflictul israeliano-palestinian trebuie sa asigure dezarmarea grupurilor teroriste si demilitarizarea Fasiei Gaza".