Doborarea avionului MH17 in Ucraina ar putea fi asimilata unei "crime de razboi", arata un raport al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), citat de AFP. Acelasi raport arata ca mai mult de 1.100 de persoane au murit pana acum in luptele din Estul Ucrainei.

"Aceasta incalcare a legislatiei internationale, tinand cont de circumstante, ar putea fi asimilata unei crime de razboi", arata comisarul ONU pentru drepturile omului Navi Pillay intr-un comunicat publicat luni.

ONU a denuntat utilizarea de "armament greu" de catre combatanti, atata separatisti pro-rusi cat si trupe guvernamentale, in zone locuite de civili.

"Informatiile privind intensificarea luptelor in regiunile Donetsk si Lugansk sunt extrem de alarmante avand in vedere ca ambele parti utilizeaza in zone locuite armament greu precum artilerie, tancuri si rachete", arata comisarul pentru drepturile omului.

"Cel putin 1.129 de persoane au fost ucise si 3.442 au fost ranite" de la declansarea "operatiunii antiteroriste" de catre Kiev la mijlocul lunii aprilie, indica datele disponibile pana pe 26 iulie, subliniaza raportul.

Totodata, raportul releva faptul ca grupurile armate au atacat deliberat serviciile de utilitati publice, au jefuit banci, au atacat mine de carbune si au aruncat in aer cai ferate, scrie Reuters.

Vom reveni cu amanunte