Secretarul de Stat american John Kerry a respins duminica, intr-o convorbire telefonica cu ministrul rus de Externe, dezmintirea lui Serghei Lavrov a unor acuzatii cu privire la implicarea Moscovei in conflictul ucrainean, transmite AFP.

John Kerry si Serghei LavrovFoto: Agerpres/Xinhua

La randul sau, in cadrul comversatiei, seful diplomatiei ruse i-a "cerut lui John Kerry sa le ordone subordonatilor sai sa nu mai impiedice OSCE sa-si faca treaba", a anuntat Ministerul rus de Externe intr-un comunicat.

Intr-un rezumat al convorbirii, prezentat de un oficial american de rang inalt, Departamentul de Stat a aratat ca Kerry l-a "indemnat pe ministrul Lavrov sa opreasca atat trimiterea de armament greu, cat si tirurile de rachete si de artilerie din Rusia catre Ucraina si sa inceapa sa ajute la o detensionare a conflictului".

"El nu a acceptat dezmintirile ministrului Lavrov cu privire la faptul ca armament greu provenind din Rusia contribuie la conflict", a subliniat oficialul american.

Moscova a acuzat vineri Washingtonul ca sustine Kievul si "impartaseste responsabilitatea sangelui varsat" in estul Ucrainei, o zona devastata de confruntari armate intense intre separatisti si fortele guvernamentale.

Aceste confruntari armate - care au loc in jurul locului in care au cazut fragmentele Boeingului 777 al companiei Malaysia Airlines, doborat in zbor de catre o racheta pe 17 iulie - complica activitatea expertilor din cadrul Organizatiei pentru Securitate si Cooperarre in Europa (OSCE) pe teren, desi partile implicate s-au pus de acord asupra unui armistitiu, fie el fragil, in zona catastrofei.