Cele doua cutii negre ale avionului Algeria Air prabusit in Mali au fost transferate duminica la Bamako si sunt in drum spre Franta, unde va avea loc luni dimineata la Elysee o intalnire pe tema accidentului aviatic. Vor participa alaturi de presedintele Francois Hollande, prim-ministrul Manuel Valls si ministrii implicati in investigarea accidentului, scrie AFP.

Franta, ai carei 54 de cetateni au fost ucisi in accident (dintr-un total de 118 de victime), coboara timp de trei zile steagurile in berna incepand de luni ca semn de doliu.

Prima cutie neagra a fost recuperata vineri de catre armata franceza de la locul accidentului, in zona de Gossi, la aproximativ 100 de km de Gao, cel mai mare oras din nordul Mali. A doua a fost luata sambata de la experti ai misiunii ONU in Mali. Ambele au fost transportate la Gao, unde este un centru de gestionare a operatiunilor privind accidentul.

"Acestea vor fi predate autoritatilor franceze", implicate in ancheta acestui accident, a declarat duminica noapte ministrul Comunicatiilor din mali, Mahamadu Camara.

Aeronava Air Algeria, un McDonnell Douglas MD-83 inchiriata de compania spaniola Swiftair a plecat din Ouagadougou spre Alger in noaptea de 23-24 iulie. S-a prabusit insa la 50 minute dupa decolare. Nici unul dintre cele 118 de persoane la bord - 112 de pasageri (intre care 54 franceza, 23 din Burkina Faso, opt libanezi, sase algerieni si alti cetateni) si sase membri spanioli ai echipajului nu a supravietuit.

In Franta, procuratura din Paris a deschis o ancheta preliminara joi pentru "omucidere". Duminica, guvernul din Mali a asigurat ca a facut acelasi lucru dupa anuntarea descoperirii epavei avionului.