Mali a deschis o ancheta judiciara in cazul prabusirii pe teritoriul sau a unui avion Air Algerie, plecat de la Ouagadougou catre Alger, a anuntat duminica ministrul malian al Solidaritatii si Actiunii umanitare, Hamadou Konate. "Mali a deschis o ancheta judiciara imediat dupa descoperirea avionului. (...) Ancheta judiciara a fost deschisa pentru omor involuntar", a declarat Konate, potrivit Mediafax.

Presedintele Burkina Faso, Blaise Compaore, a anuntat sambata ca tara sa, de asemenea, a initiat o ancheta judiciara cu privire la prabusirea avionului Air Algerie in Mali. "Procurorul (...) din Ouagadougou a deschis o ancheta judiciara pe 24 iulie (joi), pentru a investiga cauzele catastrofei aviatice, care s-a produs in noaptea de miercuri spre joi, in Mali, a afirmat Compaore. Acest procuror "va colabora cu omologii sai din Mali si Franta, tari cu care" Burkina Faso a incheiat acorduri de cooperare judiciara, a afirmat presedintele Compaore.

Potrivit ministrului Comunicatiilor din Mali, cutiile negre ale avionului prabusit au fost transferate duminica din Gao (nordul Mali) catre Bamako, de unde vor fi expediate in Franta.

Prima cutie neagra a fost recuperata vineri, iar a doua a fost gasita sambata de catre experti ONU, la locul catastrofei.

Prabusirea avionului s-a soldat cu 118 victime, dintre care 54 sunt francezi. Avionul, care a fost inchiriat de catre Air Algerie de la compania spaniola SwiftAir, a plecat de la Ouagadougou catre Alger in noaptea de miercuri spre joi, dar, la aproximativ 50 de minute de la decolare, s-a prabusit pe teritoriul Mali.