Ministrul de finante al Germaniei, Wolfgang Schauble, este de parere ca interesele economice ale Berlinului in problema sanctiunilor impotriva Rusiei sunt secundare. "Prioritatea suprema o constituie asigurarea stabilitatii si pacii", a declarat Schauble intr-un interviu acordat Bild am Sonntag, informeaza Agerpres.

Potrivit lui Schauble, daca el si colegul sau, vicecancelarul si ministrul german al economiei, Sigmar Gabriel, ar fi pus, in aceasta problema, accentul pe prejudiciile pe care le-ar putea suferi economia germana, ei ar fi fost niste ministri slabi. "Prejudicierea pacii si stabilitatii - acesta este cel mai mare pericol pentru dezvoltarea economica", a declarat ministrul german al finantelor.

Analizand politica Rusiei in contextul crizei din Ucraina, Schauble s-a pronuntat in favoarea unor actiuni ferme din partea Occidentului. "Nimeni de la Moscova nu trebuie sa aiba impresia ca la finalul actiunilor sale Rusia va avea succes", a subliniat Wolfgang Schauble.

Potrivit ministrului de finante al Germaniei, sanctiunile deja adoptate impotriva Rusiei isi demonstreaza eficienta. "Este o certitudine ca rubla isi pierde din valoare, deficitul bugetar al Rusiei creste, prognozele de dezvoltare economica sunt proaste. Si presedintele rus vede acest lucru", a spus oficialul german pentru publicatia citata.