Tiruri de artilerie au fost auzite, duminica, la circa un kilometru distanta de locul prabusirii avionului Malaysia Airlines in estul Ucrainei, o zona aflata sub controlul separatistilor pro-rusi, a relatat un fotoreporter AFP.

Potrivit acestuia, un fum negru se ridica in apropiere de locul tragediei, iar oamenii fugeau din zona. Un punct de control al rebelilor a fost abandonat.

Expertii internationali prezenti in estul Ucrainei si-au anulat planurile de a se deplasa in zona duminica, scrie Reuters.

"Am auzit ca au loc confruntari. Situatia de pe teren pare sa fie nesigura... am decis, astfel, sa ne deplasam maine", a declarat Alexander Hug, seful adjunct al misiunii OSCE de monitorizare, in prezenta expertilor olandezi si australieni.

"Luptele din zona vor afecta in mod sigur locul accidentului", a mai spus acesta.

UPDATE: Kievul acuza rebelii ca nu permit accesul la locul prabusirii avionului

Ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin, a declarat ca rebelii i-au impiedicat pe expertii internationali sa ajunga la locul unde s-a prabusit avionul malaezian, transmite Reuters.

"Teroristii revin la practicile lor obisnuite nerusinate: nu permit observatorilor OSCE accesul la locul prabusirii zborului MH17, sustinand ca armata ucraineana duce lupte in apropiere", a scris Klimkin pe Twitter.

"Argumentul lor e fals. Ucraina isi respecta angajamentul privind incetarea unilaterala a focului pe o raza de 40 de kilometri in jurul locului prabusirii", a mai afirmat Klimkin.