Expertii misiunii ONU in Mali (MINUSMA) trimisi in zona unde s-a prabusit avionul Air Algerie au gasit a doua cutie neagra a aparatului, a anuntat purtatorul de cuvant al Minusma, potrivit AFP.

“Este o evolutie pozitiva, care va ajuta la anchetarea prabusirii”, a spus aceasta.

Cutia a fost gasita la locul accidentului, in zona Gossi, la 100 km de Gao (nordul Mali).

Prima cutie neagra a fost gasita vineri si dusa la Gao de soldati francezi. La Gao va fi dusa si aceasta, unde se afla un centru de gestiune tactica a operatiunilor legate de accident, centru tripartit care asociaza Franta, care desfasoara o operatiuni militara in tara, Mali si Minusma.

“Pentru moment, tot ce va fi recuperat in acest loc, orice element care ar putea ajuta, va fi trimis la Gao”, a explicat purtatoarea de cuvant.

Avionul, inchiriat de Air Algerie de la societatea spaniola SwiftAir, a plecat din Ouagadougou (Burkina Faso) catre Alger in noaptea de miercuri spre joi. La 50 de minute de la decolare, s-a prabusit deasupra teritoriului statului Mali.

Nu au existat supravietuitori in randul celor 118 persoane aflate la bord: 112 pasageri - intre care 54 de francezi, 23 de cetateni din Burkina Faso, 8 libanezi, 6 alegerieni si cetateni din mai multe tari, si 6 membri ai echipajului, toti spanioli.