Frustrarea olandezilor fata de Rusia dupa doborarea zborului MH17 capata o nota din ce in ce mai personala, unii cerand ca fiica presedintelui rus Vladimir Putin sa fie expulzata din Olanda, relateaza The Guardian.

Pieter Broertjes, primarul orasului Hilversum (centru), a profitat de un interviu acordat unui post de radio miercuri dimineata pentru a cere ca Maria Putin (29 de ani), despre care s-a relatat ca locuieste in orasul Voorschoten (vest) impreuna cu iubitul sau olandez, sa fie data afara din tara.

Peste jumatate din cei 298 de pasageri ucisi in urma prabusirii avionului Malaysia Airlines in estul Ucrainei, saptamana trecuta, erau olandezi.

Broertjes si-a cerut ulterior scuze pentru afirmatiile sale, printr-un mesaj postat pe Twitter, spunand ca acestea "nu au fost chibzuite", dar ca "au izvorat dintr-un sentiment de neputinta pe care multi il vor recunoaste".

Un avion ce transporta primele 50 de victime ale accidentului aviatic urmeaza sa ajunga in aceasta dupa-amiaza pe aeroportul din Eindhoven, de unde vor fi transportate in cazarmi ale armatei in orasul Hilversum. Guvernul olandez a decretat zi de doliu national miercuri si va marca aducerea trupurilor neinsufletite printr-un moment de reculegere in intreaga tara.