Un deputat indian din partidul nationalist hindus radical a starnit un scandal miercuri, in Parlament, dupa difuzarea unor imagini in care acesta incearca sa forteze un musulman sa manance in timpului ramadanului, scrie AFP.

Deputatii Partidului Congresului (opozitia) au protestat zgomotos, apreciind ca reprezentantii Shiv Sena, formatiune aliata cu partidul premierului Narendra Modi, au incalcat convingerile religioase ale acestui barbat in momentul in care acesta a fost fortat sa manance un chapati (paine traditionala indiana)

Acest incident ar putea relansa ingrijorarile musulmanilor si ale altor minoritati nationale legate de directia pe care doreste sa o urmeze guvernului lui Modi si partidul sau, Bharatiya Janata Party (BJP).

Imaginile televiziunilor arata un grup de parlamentari Shiv Sena in fata unui angajat al unul serviciu de catering, joia trecuta, la New Delhi.

Acesti parlamentari se plang de calitatea hranei oferite in cadrul unei receptii dintr-o cladire gestionata de statul Maharashtra, regiunea de origine a acestei formatiuni politice.

Deputatul, Rajan Baburao Vichare, incearca atunci de mai multe ori sa il faca pe un membru al serviciilor de catering sa manance aceasta chapati, sub ochii multimii.

Vichare a afirmat ca nu a vrut sa-l forteze pe musulman sa manance, ci doar sa ii arate cat de tare era painea.

"A fost doar un gest de nemultumire fata de calitatea hranei oferite la 'Maharashtra Sadan' (cladirea de receptii) unde erau prezenti mai multi importanti demnitari", a declarat Vichare, pentru televiziunea Headlines Today.

"Nu are niciun sens sa faci din asta o chestiune religioasa", a adaugat el.

Directorul al firmei de catering a declarat ca angajatul sau este "profund ranit si indurerat" de incident "din cauza sentimentelor sale religioase".