Rebelii pro-rusi au deborat miercuri doua avioane de vanatoare ale armatei ucrainene, a anuntat un purtator de cuvant al fortelor guvernamentale, citat de Reuters. Oficialul ucrainean a spus ca cele doua avioane au fost doborate in estul tarii, deasupra Savur-Mogila, o zona inalta din regiunea Donetsk, in apropiere de localitatea Snijne, adica la aproximativ 25 de kilometri locul prabusirii zborului MH17.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE: Ucraina afirma ca cele doua avioane de vanatoare au fost doborate de rachete trase din Rusia, scrie AFP.

"Doua dintre avioanele noastre au fost doborate la altitudinea de 5.200 de metri. Potrivit primelor informatii, lansarea de rachete a fost efectuata din teritoriul Rusiei, a declarat Consiliul de securitate nationala si de aparare al Ucrainei, intr-un comunicat.

Distrugerea celor doua avioane de vanatoare Suhoi Su-25 a avut loc intr-o zona situata la cateva zeci de kilometri de locul prabusirii avionului malaiezian de linie, doborat de o racheta joia trecuta.

Potrivit AFP, e vorba despre doua avioane de tip Suhoi Su-25.

Doborarea celor doua avioane de lupta vine la sase zile dupa prabusirea avionului de linie malaezian cu 298 de persoane la bord, avion lovit de o racheta trasa din zona controlata de rebelii prorusi.

Igor Strelkov, liderul rebelilor din Donetk, a anuntat ca pilotul unuia dintre avioane a reusit sa se catapulteze, dar nu a dat detalii suplimentare, mai scrie Reuters.

Doborarea celor doua avioane de lupta vine pe fondul luptelor grele intre fortele guvernamentale si rebeli in Donetk si Lugansk. In ambele orase, rebelii au pierdut teren in fata armatei ucrainene. In Donetk, rebelii s-au retras spre centrul orasului, unde - potrivit localnicilor citati de Reuters, au sapat transee in apropierea Universitatii. Ei se adapostesc, de altfel, in caminele studentesti ale Universitatii din Donetk.