Agentia ONU pentru refugiatii palestinieni (UNRWA) a anuntat, marti, ca a descoperit, pentru a doua oara, rachete intr-una dintre scolile sale din Fasia Gaza. Agentia ONU condamna ferm gruparile responsabile pentru plasarea armelor in scoala si cere respectarea caracterului inviolabil al incintelor sale din Gaza.

"Astazi (marti, n.r.), in cursul inspectiilor obisnuite in cladirile sale, UNRWA a descoperit rachete ascunse intr-o scoala goala din Fasia Gaza. Imediat ce rachetele au fost descoperite, personalul UNRWA s-a retras din cladire, astfel ca nu putem confirma numarul exact al acestora. Scoala este situata intre alte doua scoli ale UNRWA, care in prezent adapostesc fiecare cate 1.500 de persoane stramutate", se arata intr-un comunicat al agentiei ONU postat pe site-ul sau.

"UNRWA condamna ferm si fara echivoc grupul sau grupurile responsabile pentru aceasta incalcare flagranta a inviolabilitatii incintelor sale sub legile internationale", se mai arata in comunicat.

In 17 iulie, UNRWA anunta ca a descoperit, pentru prima data, rachete intr-una dintre scolile sale in Gaza.

Israelul acuza Hamasul ca ascunde arme in spatii civile si ca foloseste astfel "scuturi umane" pentru a explica numarul mare de civili ucisi in raidurile aeriene israeliene, destinate sa neutralizeze capacitatea Hamasului de a lovi teritoriul sau.