Conducerea palestiniana a propus Egiptului un plan pentru un acord de incetare a focului in fasia Gaza, urmat de 5 zile de negocieri menite sa duca la incetarea luptelor dintre Israel si Palestina, a anuntat marti, la Cairo, un reprezentant al autoritatilor palestiniene, potrivit Reuters.

"Conducerea palestiniana a oferit o noua sugestie, in cadrul initiativei egiptene, pentru un armistitiu urmat imediat de negocieri care sa tina 5 zile", a declarat Azzam al-Ahmed.

Ora 21:23 Ministrul de Externe francez Laurent Fabius a declarat marti ca moartea a 600 de persoane in Fasia Gaza este un fapt inacceptabil iar "Masacrele si atacurile" trebuie sa inceteze imediat. (Reuters)

"Nu este acceptabil ca o tara a fost amenintata cu rachete si ca rachetele au lovit-o, insa raspunsul trebuie sa fie proportional", a declarat Fabius pt postul de televiziune TF1.

"Cand vorbim de 600 de morti, aceste lucru este evident ceva ce nu putem accepta. Masacrele si atacurile trebuie sa inceteze imediat", a adaugat seful diplomatiei franceze.