Presa rusa pro-Kremlin afirma ca adevarul despre prabusirea avionului de linie malaiezian in estul Ucrainei nu va fi aflat niciodata si acuza occidentalii ca arunca vina asupra Rusiei, scrie AFP.

"Presa occidentala stie deja cine e vinovat pentru prabusirea avionului de linie. Evident, e Rusia", scrie ziarul Komsomolskaia Pravda, acuzand occidentalii ca trag concluzii chiar inainte de inceperea anchetei.

"Vinovatii au fost numiti", titreaza cotidianul Moskovski Komsomolets, reamintind ca Statele Unite au mintit si in trecut, cand l-au acuzat pe Saddam Hussein ca detine arme de distrugere in masaa.

"Este dificil de zis daca va fi posibila descoperirea adevarului in aceasta minunata noua lume a informatiilor", adauga ziarul.

Cotidianul oficial Rossiiskaia Gazeta arata cu degetul spre autoritatile de la Kiev, pe care le acuza ca refuza sa coopereze cu Moscova.

"Kievul nu se grabeste sa raspunda la cele '10 intrebari' legate de Boeing", scrie acest cotidian, referindu-se la o serie de intrebari adresate de ministerul rus al Apararii autoritatilor ucrainene.

"Catastrofa nu este doar in cer, ci si in relatiile dintre Rusia si Vest", scrie si Nezavissimaia Gazeta.

"Carcasa Boeingului este pe punctul de a recadea asupra Rusiei", spune si cotidianul Kommersant, care considera ca rezultatul anchetei va determina viitorul relatiilor dintre Moscova si Vest.

Daca ancheta va concluziona ca Rusia este vinovata pentru prabusire, Moscova va fi din nou perceputa de Vest ca "Imperiul Raului", apreciaza expertul Alexandr Golts, citat de acest ziar.

"Rusia ar trebui sa inceapa reconstruirea increderii in legaturile sale cu Europa", relateaza si cotidianul economic Vedomosti.

"Multe dintre lucrurile care s-au intamplat sunt ireversibile, dar initiative punctuale si coerente pot intotdeauna sa conduca la o intelegere reciproca", adauga acest cotidian.

Novye Izvestia a publicat un poem al celebrului poet rus Evgheni Evtusenko, atribuind responsabilitatea tragediei ambelor tabere: "Si plang, fratele tau nenumit / Iarta-ma pentru aceasta. Sunt vinovat".