Un avion al companiei Air India zbura la circa 25 de kilometri de aeronava malaeziana prabusita joi in estul Ucrainei, pilotii incercand in zadar sa ia legatura cu echipajul aparatului de zbor malaezian, informeaza Mediafax, citand Times of India. Avionul companiei Air India zbura de la New Delhi spre Birmingham si s-a aflat, deasupra Ucrainei, la 25 de kilometri de aeronava malaeziana doborata cel mai probabil de o racheta sol-aer lansata de separatisti pro-rusi.

Controlorii de trafic aerian din Ucraina au rugat echipajul avionului indian sa incerce sa ia legatura cu aparatul malaysian, dat fiind ca pilotii acestuia din urma nu mai raspundeau.

"Avionul Air India se afla la mai putin de 25 de kilometri de aeronava malaysiana cand aceasta a fost atinsa de o racheta. Pilotii au incercat fara succes sa ia legatura cu echipajul malaysian. Cand au aflat ca avionul a fost doborat, pilotii indieni au fost socati", a declarat o sursa aeroportuara indiana.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prabusit pe 17 iulie in apropierea localitatii Grabovo, la 50 de kilometri de Donetk, intr-o zona in care au loc confruntari intre fortele ucrainene si separatistii prorusi. Cursa MH17 zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur si avea la bord 298 de pasageri si membri ai echipajului. Toate persoanele aflate la bord au murit.