Compania aeriana Malaysia Airlines si-a anuntat duminica intentia de a retrage din uz numele de cod MH17 pentru zborurile sale zilnice Amsterdam-Kuala Lumpur, ca urmare a prabusirii aeronavei Boeing 777 joi, in estul Ucrainei, incident soldat cu moartea tuturor celor 298 de oameni aflati la bord, transmite AFP. Operatorul aerian a luat aceeasi masura in urma cu 4 luni in cazul numarului de cod atribuit zborului disparut MH370.

Incepand cu data de 25 iulie, legaturile Amsterdam-Kuala Lumpur vor purta numele de MH19.

Companie aeriana malaeziana retrage codul MH17 "din respect pentru echipajul nostru si pasagerii nostri", care si-au pierdut viata in accident.

Amintim ca aeronava a fost, probabil, doborata de o racheta sol-aer in timp ce trecea joi prin estul spatiului aerian ucrainean, deasupra unei regiuni afectate de conflicte intre separatistii pro-rusi si fortele loiale Kievului.

In luna martie, Malaysia Airlines a retras din uz numele de cod MH370 et MH371 dupa disparitia unui avion cu 239 de persoane la bord care efectua un zbor intre Kuala Lumpur si Pekin.

Nu a fost recuperat niciun fragment al epavei insa expertii se bazeaza pe date prin satelit pentru a estima ca aeronava s-a prabusit in sudul Oceanului Indian.