Kievul ii acuza pe rebelii pro-rusi, pe care ii numeste "teroristi" ca au incercat sa distruga dovezi ale unor "crime internationale" la locul prabusirii aeronavei Malaysia Airlines. Potrivit Guvernului ucrainean, "teroristii" ar fi mutat 38 de cadavre de la locul accidentului la o morga din estul orasului Donetk, unde "specialisti cu puternic accent rusesc" ar urma sa efectueze autopsii. De asemenea, rebelii pro-rusi ar fi incerat sa transporte epava avionului in Rusia, sustine Guvernul de la Kiev, potrivit BBC.

Tot sambata, o echipa de observatori OSCE a denuntat faptul ca rebelii "limiteaza accesul la la locul epavei avionului", in pofida acordului cu acestia anuntat sambata de Kiev, privind instituirea unei zone de securitate pe o raza de 20 de kilometri in zona prabusirii avionului Malaysia Airlines.

Un purtator de cuvant al OSCE a declarat sambata ca accesul la locul accidentului este limitat de rebeli, oamenii inarmati, care trag focuri de arma in aer, contrland in continuare zona.