O actrita americana care a trimis scrisori cu ricina presedintelui american Barack Obama si fostului primar al New York-ului, Michael Bloomberg, a fost condamnata la 18 ani de inchisoare, potrivit BBC.

Shannan Richardson, mama a sase copii, are 36 de ani si este din Texas. Ea a interpretat mici roluri in serialele The Vampire Diaries si The Walking Dead.

Richardson il acuzase pe sotul sau, de care era separata, ca a trimis cele trei scrisori cu ricina, incercand sa ii insceneze fapta.

“Nu am intentionat ca cineva sa fie ranit”, a spus ea tribunalului.

In luna decembrie, Richardson a pledat “vinovat” la acuzatia de posesie si producere de toxina biologica. Un judecator federal i-a dat pedeapsa maxima si i-a cerut sa plateasca 367.000 de dolari.

Procurorii spun ca aceasta a comandat ingredientele online, a preparat ricina, a trimis scrisorile si apoi a mers la politie sa isi acuze sotul.

Potrivit rechizitoriului, in una dintre scrisorile adresate lui Obama scria: “Ceea ce se afla in aceasta scrisoare este o nimica toata pe langa ce am pregatit pentru tine domnule presedinte”.

In alta scrisoare, trimisa lui Michael Bloomberg, care militeaza pentru o politica restrictiva de detinere de arme, se regasea o amenintare cu “impuscat in fata” pe cel care vine sa ii ia armele expeditorului.

Cea de-a treia scrisoare a fost destinata lui Mark Glaze, un important militant impotriva armelor de foc.