Aviatia israeliana a reluat marti dupa-amiaza bombardamentele in Fasia Gaza, dupa un armistitiu de sase ore, respins de miscarea palestiniana Hamas, au constatat ziaristii AFP aflati la fata locului.

O lovitura aeriana a vizat orasul Khan Younes, in sudul enclavei, iar o alta cartierul Zeitoun, in estul orasului Gaza.

Cateva minute inainte de aceste lovituri, purtatorul de cuvant al Armatei, Peter Lerner, a precizat, pe contul sau de Twitter, ca bombardamentele vor fi reluate: "Dupa sase ore de tiruri de rachete asupra Israelului, fortele de aparare si-au reluat activitatea operationala impotriva Hamasului".

"Dupa ce Hamasul si Jihadul islamic au respins propunerea egipteana de incetare a focului si au tras zeci de rachete asupra Israelului, premierul si ministrul Apararii au decis sa actioneze cu fermitate impotriva tintelor teroriste din Gaza", a afirmat un responsabil al guvernului israelian, care a preferat sa isi pastreze anonimatul.

Guvernul israelian anuntase anterior ca accepta o initiativa de incetare a focului propusa de Egipt si care prevedea un armistitiu incepand cu ira 06,00 GMT, dupa o saptamana de bombardamente asupra Fasiei Gaza.

Hamas, care controleaza enclava palestiniana, a respins initiativa egipteana.

Israelul avertizase in cursul diminetii ca armata sa va "lovi cu forta" daca Hamasul va continua atacul cu rachete, potrivit radioului public.

Raidurile israeliene asupra teritoriului palestinian s-au soldat cu aproape 200 de morti si 1.300 de raniti in opt zile, in majoritate civili.

UPDATE: Un prim civil israelian ucis de tirurile de racheta in apropiere de Gaza

Un civil israelian a fost ucis, marti, la punctul de trecere Erez dintre Israel si Fasia Gaza, de un tir de racheta, a anuntat armata, devenind prima victima israeliana in opt zile de conflict intre statul evreu si miscarea palestiniana Hamas, informeaza AFP.

"Civilul israelian ranit la punctul de trecere a frontierei Erez a decedat in urma ranilor", a anuntat armata, precizand ca barbatul de 38 de ani venise sa distribuie alimente soldatilor aflati in post la Erez si a fost atins de un tir de racheta.

Un soldat a fost ranit usor in acelasi incident, a adaugat armata.