Lipsa unui "consimtamant informat" pentru efetuarea studiului psihologic pe aproape 700.000 de utilizatori Facebook incalca grav principiile etice, sustin oamenii de stiinta, conformThe Guardian.

Cercetatorii au condamnat ferm experimentul prin care Facebook a manipulat sute de mii de utilizatori elimimand din News Feed anumite status-uri.

James Grimmelmann, profesor de drept la Universitatea din Maryland, scrie intr-o postare pe blog ca "Facebook nu a dat posibilitatea utilizatorilor sa-si dea consimtamantul dupa o informare prealabila, pentru a decide daca iau sau nu parte la studiu". Unul dintre realizatorii studiului,

Adam Kramer, a facut cateva precizari pentru a incerca sa mai calmeze lucrurile. El spune ca studiul a fost facut deoarece companiei ii pasa de impactul emotional si de oamenii care folosesc reteaua, dorinta fiind sa se cerceteze daca, vazand prea multe postari pozitive ale prietenilor, unii ajung sa se simta neglijati.

O alta intrebare la care se dorea un raspuns este daca un om care vede prea multe postari negative nu ajunge sa evite a mai folosi Facebook.