Cei trei adolescenti israelieni disparuti in Cisiordania din 12 iunie au fost gasiti morti, anunta surse oficiale israeliene citate de site-ul Ynetnews, citat de Mediafax. Guvernul israelian a amenintat luni cu "distrugerea" miscarii islamiste Hamas, careia ii atribuie asasinarea celor trei adolescenti israelieni, dupa ce a anuntat o reuniune de urgenta.

UPDATE 07:30 Armata israeliana a demolat luni seara casele a doi principali suspecti in cazul rapirii celor trei adolescenti israelieni gasiti morti la Hebron, in sudul Cisiordaniei ocupate, au afirmat martori.

"Israelienii au vointa si determinarea necesare pentru a suporta o operatiune de lunga durata vizand distrugerea miscarii Hamas", afirma Danny Danon, adjunctul ministrului israelian al Apararii.

Cadavrele celor trei adolescenti au fost descoperite luni seara in zona Khirbet Aranava, in apropiere de orasul Hebron, in Cisiordania.

O reuniune de urgenta a Cabinetului israelian de securitate este programata luni la ora 21:30 (21:30, ora Romaniei), la Ierusalim, fiind foarte probabil sa se decida o operatiune militara contra miscarii islamiste Hamas, care detine controlul asupra teritoriului palestinian Fasia Gaza.

Potrivit site-ului de stiri Ynetnews, fortele speciale israeliene se pregatesc pentru o eventuala interventie in satul Beit Kahil, situat in apropierea orasului palestinian Hebron: "O operatiune a fortelor speciale ar putea fi declansata imediat ce vor fi suficiente informatii", a declarat un oficial israelian.

Cei trei adolescenti israelieni - Eyal Yifrah (in varsta de 19 ani), Gil-Ad Shaer (16 ani) si Naftali Frenkel (16 ani) - disparusera pe 12 iunie in Cisiordania. Naftali Frenkel are si cetatenie americana. Israelul afirma ca cei trei au fost rapiti de o celula a miscarii islamiste Hamas, amenintand cu operatiuni militare in Cisiordania si Fasia Gaza.