Presedinta Frontului National Marine Le Pen nu a reusit sa adune numarul necesar de partide eurosceptice pentru formarea unui grup in Parlamentul European (PE), a anuntat, luni seara, aliatul sau olandez, Geert Wilders, potrivit Mediafax.

"Din pacate, nu am reusit sa constituim un grup in Parlamentul European cu alte sase partide", a declarat Geert Wilders, citat de agentia de presa olandeza ANP. Partidele aveau termen pana luni pentru a se inregistra in calitate de grup parlamentar in urma alegerilor europene de la sfarsitul lui mai. Inainte de alegeri, Geert Wilders si Marine Le Pen au incheiat un acord in vederea "distrugerii din interior" a Uniunii Europene.

Cel putin 25 de deputati (dintr-un total de 751) din sapte tari diferite sunt necesari pentru infiintarea unui grup parlamentar, fapt ce permite o vizibilitate mai mare, dar si obtinerea unor subventii.

Cu toate ca numarul de deputati nu reprezinta o problema, partidele eurosceptice intampina dificultati in concilierea unor puncte de vedere uneori contradictorii.