Presedintele american Barack Obama l-a amenintat luni pe omologul sau rus Vladimir Putin cu noi sanctiuni daca Rusia nu stopeaza intrarea de arme in Ucraina si sprijinul pe care il acorda separatistilor, scrie AFP.

Obama a formulat acest avertisment in cadrul unei convorbiri telefonice cu Putin, in care a ceruti Moscovei "masuri concrete" pentru reducerea tensiunii din Ucraina, afirma Casa Alba, intr-un comunicat.

"Desi noi consideram ca o solutie diplomatica este inca posibila, Rusia se va confrunta cu noi costuri daca nu vedem masuri concrete pentru reducerea tensiunii", a declarat purtatorul de cuvant al executivului american, Josh Earnest.

Pe de alta parte, Kremlinul transmite ca Vladimir Putin a subliniat importanta incetarii bilaterale a focului si discutiile directe intre partile implicate in conflict.

"Vladimir Putin a subliniat ca o incetare veritabila a luptelor si demararea discutiilor directe intre partile aflate in conflict constituie cea mai mare prioritate pentru normalizarea situatiei in sud-estul" Ucrainei, a precizat Kremlinul, intr-un comunicat de presa publicat dupa convorbirea telefonica intre cei doi presedinti.