Moscova considera necesara o "incetare a focului durabila" care sa fie respectata in estul Ucrainei pentru a putea incepe dialogul între autoritatile de la Kiev și insurgenți, a declarat luni ministerul rus al Afacerilor Externe intr-un comunicat de presa.

In timpul unei conversații telefonice duminica, seful diplomatiei urse Serghei Lavrov și omologul sau german, Frank-Walter Steinmeier au subliniat că "o incetare a focului de durata este o conditie indiscutabila pentru a iniția un dialog intre Autoritățile de la Kiev și reprezentanti ai protestatarilor din sud-estul Ucrainei", scrie AFP.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko i-a cerut cancelarului german Angela Merkel sa-l ajute la"rezolvarea conflictului" din țară, afectat o insurgenta separatistilor pro-rusi, a anuntat luni serviciul de presă al Președintelui.

"Implicarea Angelei Merkel și a altor lideri mondiali este crucială pentru rezolvarea conflictului în partea de est a Ucrainei", a declarat noul lider prooccidental din Ucraina, citat intr-un comunicat de presa dupa un interviu telefonic cu cancelarul german.