UPDATE Doisprezece persoane, inclusiv un copil, si-au pierdut viata in urma inundatiilor provocate de ploile puternice care au afectat Bulgaria. O furtuna puternica s-a abatut asupra orasului port Varna joi dupa-amiaza provocand inundatii, iar cartierul Asparuhovo a fost lovit de o viitura, valul de apa si noroi ajungand pana la 2 metri inaltime. Autoritatile locale din orasele Dobrich (nord-est) si Veliko Tarnovo (nord-centru) au declarat stare de urgenta, solicitand ajutorul guvernului de la Sofia.

Inundatii la VarnaFoto: Captura Youtube.com

Cel putin doua persoane si-au pierdut viata in orasul Dobrich, din nord-estul Bulgariei, informeaza postul national de televiziune NovaTV, citat de Novinite. Bilantul victimelor inundatiilor creste astfel la 12.

Primarul orasului a declarat stare de urgenta si a cerut ajutorul autoritatilor centrale. Locuitorii din zonele joase ale orasului, unde nivelul apei ajunge la 1 metru, au fost evacuati iar aprovizionarea cu electricitate a fost taiata.

Primarul din Dobrich a precizat ca nu se poate circula in oras, drumurile fiind accesibile doar cu autovehicule de teren.

Orasul bulgaresc Veliko Tarnovo a declarat stare de urgenta dupa ce raul Yantra a iesit din matca si a inundat case, magazine, drumuri, si cladiri publice. Orasele Kilifarevo, Dryanovo si satul Tserova Koria sunt si ele partial inundate de Yantra si afluentii sai, transmite Dnevnik.bg, potrivit Novinite.

Locuitorii din zonele afectate au fost evacuate noaptea trecuta. Vineri dimineata si in cursul zilei, debitul Yantrei a scazut iar raul a revenit in matca, insa "pagubele sunt mari" iar autoritatile locale spera la ajutor din partea guvernului de la Sofia.

Amintim ca zece persoane, inclusiv un copil, si-au pierdut viata din cauza inundatiile provocate de ploile puternice care au afectat orasul port Varna, din Bulgaria, informeaza Novinite. O furtuna puternica s-a abatut asupra orasului de la Marea Neagra joi dupa-amiaza provocand inundatii, iar cartierul Asparuhovo a fost lovit de o viitura.

Potrivit martorilor, un val de apa si noroi de circa 2 metri a inundat zonele joase ale cartierului. Postul de televiziune national NovaTV a relatat ca in urma viiturii pe strazile orasului pluteau masini, rulote si mobilier.

Sectiuni intregi ale cartierului au fost inundate cu namol si apa iar accesul echipelor de salvare este blocat. Autoritatile se tem ca bilantul victimelor ar putea creste.

Aprovizionarea cu curent electric a fost intrerupta. De asemenea, traficul si transportul public au fost perturbate in intregul oras.

Autoritatile ii sfatuiesc pe rezidentii din zonele joase ale orasului Varna sa se deplaseze catre zone mai inalte sau la etajele superioare ale caselor, in conditiile in care meteorologii au anuntat ca precipitatiile vor continua sa cada in cantitati mari.