Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat joi ca cel putin cateva mii de noi trupe ruse se afla in prezent concentrate la granita de est a Ucrainei, o actiune despre care seful Aliantei a spus ca reprezinta un regretabil pas inapoi, transmite Reuters.

"Vedem o noua concentrare militara rusa la granita cu Ucraina. Cel putin cateva mii de noi trupe sunt in prezent desfasurate", declarat Rasmussen la Londra.

"Consider aceasta actiune un foarte regretabil pas inapoi. Se pare ca Rusia mentine deschisa optiunea de a interveni mai departe in Ucraina", a spus el. "Comunitatea internationala va trebui sa raspunda intr-o maniera ferma daca Rusia va interveni si mai mult in Ucraina", a adaugat Rasmussen.

Secretarul american al Trezoreriei, Jack Lew: SUA si tarile aliate sunt pregatite sa impuna noi sanctiuni

Comunitatea internationala este pregatita sa pedepseasca si mai mult Rusia daca aceasta nu da dovada de o abordare mai constructiva in criza din Ucraina, a declarat de asemenea joi secretarul Trezoreriei SUA, Jack Lew, adaugand ca Moscova trebuie sa sprijine planul de pace in loc sa destabilizeze situatia.

"Continuam sa indemnam Rusia sa lucreze cu Ucraina pentru a se ajunge la o solutionare negociata a situatiei actuale. Insa, daca Rusia nu doreste sa isi schimbe modul de actiune, Statele Unite si comunitatea internationala sunt pregatite sa impuna sanctiuni suplimentare", a declarat Lew in cursul unei conferinte de presa desfasurate la Berlin.