Presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau ucrainean Petro Poroshenko au discutat marti seara despre o eventuala incetare a focului, dupa moartea a doi ziaristi rusi ucisi in conflictul dintre armata ucraineana si militiile pro-ruse in estul Ucrainei, a anuntat Kremlinul, intr-un comunicat citat de AFP.

"Incheierea unui posibil acord de incetare a focului in zonele de operatiuni militare in sud-estul Ucrainei a fost evocata", a afirmat Kremlinul, dupa disccutii in care Putin si-a exprimat ingrijorarea dupa moartea a doi ziaristi ai televiziunii ruse si a subliniat importanta asigurarii securitatii reporterilor in Ucraina.

"Petro Poroshenko a prezentat condoleante pentru moartea reprezentantilor mass mediei ruse si l-a asigura pe presedintele rus ca o ancheta exhaustiva va fi efectuata sub conducerea sa", a declarat cabinetul lui Putin.

De asemenea, liderul ucrainean pro-occidental s-a angajat sa ia masurile de securitate necesare pentru a proteja reporterii care relateaza despre conflict, a adaugat Kremlinul.

In cursul zilei de marti, Igor Korneliuk, un ziarist al grupului public de televiziune rus VGTRK, a fost ucis in apropiere de Lugansk (estul Ucrainei) de tiruri de mortiere ale fortelor ucrainene.

VGTRK a confirmat ulterior moartea unui alt angajat al sau, Anton Voloshin, un sunetist care fusese dat disparut si al carui cadavru a fost descoperit de rebelii ucraineni intr-o zona de operatiuni militare.

Cadavrele celor doi ziaristi vor fi repatriate miercuri.

Potrivit organizatiei Reporteri fara frontiere, moartea celor doi aduce la cinci numarul ziaristilor ucisi de la inceputul anului in Ucraina.