Presedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri, dupa intalnirile din Normandia cu omologii occidentali si cu nou alesul lider de la Kiev, ca abordarea lui Petro Porosenco fata de criza din estul tarii este una "justa in ansamblul sau", informeaza AFP. Liderul de la Kremlin a mai anuntat ca Rusia si Ucraina se apropie de un acord asupra livrarilor de gaze.

UPDATE Separatistii din estul Ucrainei au doborat vineri un avion militar de transport al armatei ucrainene, la Slaviansk, relateaza agentia ucraineana UNIAN. Un purtator de cuvant al armatei ucrainene, Vladislav Selezniov, a confirmat ca insurgentii au doborat cu ajutorul unor proiectile avionul de tip An-26, care transporta ajutor umanitar destinat populatiei.

"Abordarea (aleasa de Petro Porosenco - n.red.) mi-a parut justa in ansamblul sau, mi-a placut", a declarat Vladimir Putin intr-o conferinta de presa televizata sustinuta dupa intalnirea din Normandia, cu ocazia comemorarii Debarcarii fortelor aliate, cu omologul ucrainean.

Putin a precizat insa ca un prim pas care ar trebui facut este incheierea operatiunii armate din estul Ucrainei.

"Ucraina trebuie sa isi arate bunavointa. Operatiunea represiva trebuie sa inceteze", a subliniat liderul rus.

In ceea ce priveste spinoasa problema a gazelor, Putin a aratata ca nu a discutat despre pretul gazelor cu Porosenko, "dar stiu ca Gazprom si partenerul ucrainean se apropie de un acord definitiv".

"Nu excludem posibilitatea de a face un pas spre ucraineni, de a-i sustine daca platesc datoriile", a spus Putin.