Verzii din Parlamentul European au refuzat, miercuri, o oferta venita din partea liderului Miscarii 5 Stele din Italia, fostul actor de comedie Beppe Grillo, de a se alatura grupului, informeaza EUobserver.

Secretarul general al Verzilor a declarat, intr-o scrisoare adresata lui Grillo, ca nu vor absorbi partidul eurosceptic italian si pe cei 17 europarlamentari ai acestuia.

Grillo a facut cererea oficiala anterior in cursul zilei de miercuri.

Verzii au respins oferta pentru ca Grillo s-ar afla in faza finala a unei intelegeri pentru alaturarea la grupul politic eurosceptic al lui Nigel Farage (UKIP), Europa Libertatii si Democratiei (EFD).

"Tocmai din acest motiv avem indoieli ca oferta dvs privind un dialog cu noi este o solicitare reala pentru o discutie sau o mascare a unei decizii deja luate", a afirmat Vula Tsetsi, secretarul general al Verzilor, in raspunsul scris.

Tsetsi a subliniat ca prioritatile si agenda politica a grupului sau nu au nicio legatura cu programul eurosceptic al lui Farage.

"Grupul nostru nu va putea sa va primeasca atat timp cat nu este nimic clar cu privire la relatiile dvs cu grupul lui Farage", a adaugat ea.

Verzii sunt in prezent al patrulea cel mai mare grup din Parlamentul European - dupa PPE, S&D si ALDE - cu 52 de deputati.